Veelzijdig genieten in Tallinn

geplaatst op 18-10-2018
 Zomervakantie 
 Citytrip 
alt

Als je er over denkt om eens naar Estland op vakantie te gaan raden we je aan om eerst de hoofdstad, Tallinn, te bezoeken. De kans bestaat dat je nog nooit van deze stad hebt gehoord. Niettemin is het één van de mooiste steden die ons Europese continent rijk is. Niet voor niets staat de oude binnenstad op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het oude deel van de stad Tallinn vindt zijn oorsprong in de 13e eeuw en is grotendeels authentiek. Als je door de middeleeuwse straatjes wandelt krijg je een goed beeld van hoe de wereld er lang gelegen uit moet hebben gezien. Je kunt hier ook diverse prachtige oude gebouwen van binnen bewonderen. Denk hierbij aan het oude stadshuis, het beroemde Kadriorgpaleis en de Alexander Nevski-kathedraal. En dit zijn slechts enkele voorbeelden van het totaal aantal bezienswaardigheden in de stad. Een paar dagen is meestal niet genoeg om alle culturele schatten van deze stad te bewonderen. Wie echter denkt dat alleen cultuurliefhebbers in Tallinn aan hun trekken komen zit verkeerd. Dichtbij de stad vindt je namelijk een groot en uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en de zee. Eveneens dichtbij Tallinn is een groot bos waar je mooie wandelingen kunt maken. Omdat het prijsniveau in Estland zo laag is kun je voor een spotprijsje uit eten gaan en in één van de vele restaurants dineren na een dagje voordelig shoppen in de leuke winkels van Tallin.

Boek een appartement in de hoofdstad van Estland

De beste manier om Tallinn te ontdekken is vanuit een vakantieappartement. Ook al is Estland zelf niet zo heel toeristisch, in Tallinn is er volop keus in vakantieappartementen. En het moet gezegd worden dat je in dit land heel wat meer waar krijgt voor je geld. Voor een relatief klein bedrag heb je al een riant en luxe appartement, van alle gemakken voorzien. Om je een idee te geven van de mogelijkheden op dit gebied hebben wij vijf mooie appartementen voor jou verzameld. Wellicht zit er iets voor je bij:

  • Simple Apartments Kopli.
  • Pikk 49 Residence.
  • OldHouse Apartments.
  • NN Aia Apartment.
  • Classic Apartments - Suur-Karja 18.


Het Simple Apartments Kopli is wat de naam al zegt: ‘simple’. Dit appartementcomplex weliswaar eenvoudig ingericht, maar je vindt er alles wat je nodig hebt. Je hebt de beschikking over een badkamer met bad, een kitchenette, een koelkast, een fornuis en gratis WiFi. Echt luxe zijn de appartementen niet, maar dit wordt ruimschoots goed gemaakt door de perfecte locatie. Binnen 10 minuten ben je met de tram middenin het historische centrum van de stad. Het centraal station van Tallin is op loopafstand van het appartementencomplex, net als de dierentuin en het beroemde openluchtmuseum Rocca Mare. Kies één van deze appartementen en je hebt de ideale uitvalsbasis voor een vakantie in Tallin én omgeving.

‘Pikk 49 Residence’

Een ander leuk complex met vakantieappartementen is ‘Pikk 49’. In een appartement van Pikk 49 zit je echt midden in het oude gedeelte van Tallin. Alle historische bezienswaardigheden liggen op een steenworp afstand: het stadhuis, de kathedraal en nog veel meer. En niet onbelangrijk, vanaf de luchthaven ben je binnen een kwartier op je bestemming. De appartementen zelf zijn mooi en met veel oog voor detail ingericht. Uiteraard heb je de beschikking over alle mogelijke faciliteiten. Er is zelfs een wasmachine.

‘OldHouse Apartments’

OldHouse Apartments ligt net als Pikk 49 in het middeleeuwse centrum van Tallinn. Deze vakantieappartementen zijn zeer luxeus ingericht en van alle moderne gemakken voorzien. Van flatscreen, föhn, waterkoker en magnetron, tot vaatwasser, koffiezetapparaat en gratis toiletartikelen. Uiteraard heb je ook toegang tot gratis WiFi. De appartementen zijn gunstig gesitueerd op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden. Ook winkels en restaurants zijn dichtbij te vinden. OldHouse Apartments biedt de gasten ook enkele extra diensten aan. Zo kun je een auto huren en of een fiets, waarmee je de stad en de omgeving kunt verkennen.

‘NN Aia Apartment’

NN Aia Apartment is een prachtig voorbeeld van de schitterende architectuur in Tallin. Het interieur is eveneens een plaatje om te zien. De beheerders hebben gekozen voor een mooie vintage-stijl die de jaren dertig heel dicht benaderd. Het antieke meubilair en de prachtige schilderijen maken dit appartement tot een koninklijk verblijf. Natuurlijk is dit appartement ook van modern comfort voorzien. Er is een goed uitgeruste keuken, een vaatwasser enzovoorts. De locatie van dit appartement is uitstekend. Met een kleine wandeling van ongeveer tien minuten ben je bij alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad.

‘Classic Apartments - Suur-Karja 18’

Classic Appartments – Suur-Karja 18 is wederom een complex met vakantieappartementen. Het complex bevindt zich in een groot historisch gebouw in het hartje van Tallin. De appartementen zijn comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien. Ook krijg je tijdens je verblijf een leuk extraatje: een gratis rondleiding door de oude stad. De locatie van dit appartement is zeer goed. Alle relevante highlights bevinden zich op loopafstand van de woningen. Op vijf minuten loopafstand bevindt zich bovendien een handig winkelcentrum waar je alle nodige boodschappen kunt halen. Verder is er bij het complex een bewaakt parkeerterrein waar je als gast tegen een kleine betaling gebruik van kunt maken.