Verblijven in een recreatiewoning aan de piste in Frankrijk

geplaatst op 06-12-2023
 Wintersport 
Elk jaar opnieuw kiezen ontzettend veel mensen ervoor om op wintersport te gaan. De Alpenlanden kunnen wat dit betreft rekenen op de meeste populariteit. Dit geldt niet in het minst voor de westkant van de Alpen en dan meer bepaald voor het Franse gedeelte. Frankrijk herbergt enkele prachtige wintersportgebieden die niet alleen bekend staan om hun prachtige uitzichten en magnifieke sneeuwzekerheid, maar ook omwille van de prima en vaak ook zeer luxueuze infrastructuur die je er aantreft. Voor veel wintersporters geldt dat ze zeker hier een voorkeur hebben voor het boeken van een verblijf aan de piste. Wil jij ook graag verblijven in een recreatiewoning aan de piste in Frankrijk? Dan hebben wij alvast enkele interessante tips voor jou in petto!
alt

Waarom verblijven in een recreatiewoning aan de piste?

Het boeken van een verblijf in een recreatiewoning aan de piste kan rekenen op een meer dan aanzienlijke populariteit. Dat is het gevolg van het feit dat je… wel, logischerwijs gewoon bijna vanuit je accommodatie de piste op kan. Dit zorgt er vaak voor dat je verblijft op één van de meest centrale en bijgevolg ook beste plaatsen in het skigebied. Niet alleen kan je op deze manier gewoon rechtstreeks vanuit je accommodatie beginnen met skiën of snowboarden, bovendien is het ook nog eens zo dat je vaak wordt getrakteerd op één van de mooiste uitzichten op de omgeving. Voor heel wat wintersporters geldt dan ook dat ze eigenlijk alleen maar genoegen willen nemen met een prachtige accommodatie in het skigebied van hun keuze welke zich direct aan de piste bevindt.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

In principe brengt verblijven in een recreatiewoning of chalet aan de piste in Frankrijk niet echt nadelen met zich mee. Je dient er uiteraard wel rekening mee te houden dat voor dergelijke vakantiehuizen net omwille van hun ligging vaak een premium wordt aangerekend. Dat betekent dat er verblijven een stuk duurder uit kan vallen in vergelijking met andere vakantiehuizen in het gebied.

Naast bovenstaande is het zo dat de ligging aan de piste er eveneens voor kan zorgen dat je net wat minder boodschappen kan doen. Voor mensen die hun huisdier meenemen op wintersport spreekt het voor zich dat het belangrijk is om er op toe te zien dat deze niet zomaar de piste op kan lopen. Dit zou immers zomaar eens voor levensgevaarlijke situaties kunnen zorgen.

Welke wintersportgebieden lenen zich hier het beste voor?

Ben jij er ook van overtuigd dat verblijven in een vakantiehuis of chalet aan de piste iets is voor jou? Dan is de volgende vraag natuurlijk in welke gebieden je daarvoor aan het juiste adres bent. In het bijzonder wintersportgebieden die zich op een niet onaanzienlijke hoogte bevinden lenen zich hier uitstekend voor. Enkele absolute toppers op dit vlak luisteren naar namen als:

·         La Plagne en Les Arcs (die samen het ‘Paradiski’ skigebied vormen);

·         Tignes welke deel uitmaakt van het indrukwekkende ‘Espace Killy’ skigebied;

·         Val Thorens, het hoogste skiresort van Europa en deel uitmakend van ‘Les Trois Vallées’;

Er kan worden vastgesteld dat er nog heel wat andere skigebieden verspreid over Frankrijk eveneens verschillende accommodaties huisvesten die zich aan de piste bevinden. Dit gezegd hebbende geldt voor deze gebieden dat ze vaak over een beperktere hoogte beschikken wat ze uiteraard minder sneeuwzeker maakt. Wil je dus met andere woorden echt zonder zorgen vanuit jouw vakantiehuis meteen de piste op kunnen skiën of snowboarden? Dan is het altijd een goed idee om te verblijven in een wintersportdorp dat zich op een degelijke hoogte bevindt. Dit levert je bovendien vaak ook nog eens de mooiste uitzichten op. Zo sla je dus eigenlijk twee vliegen in één klap.