Waar moet de inrichting van een vakantiehuis aan voldoen?

geplaatst op 20-12-2023
 Tweede woning 
Ben je de trotse, nieuwe eigenaar van een vakantiehuis? Van harte gefeliciteerd! In deze woning kun je prachtige en onvergetelijke tijden beleven. Voordat het zover is, moet je de woning naar je wens inrichten. Het is hierbij van belang om naar het perspectief te kijken. Je brengt mogelijk niet super veel tijd in je vakantiewoning door. De tijd die je hier wél doorbrengt, moet daarom dubbel zo fijn zijn. Dit krijg je voor elkaar door de inrichting van je vakantiehuis aan een paar ‘eisen’ te laten voldoen.
alt

Luxe & rust

Idealiter heeft een vakantiehuis een luxe inrichting. Je hebt in dat geval nog meer het geval dat je op vakantie bent. Of dat je op een bijzondere plek bent. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe bijzettafel kopen? Kies dan voor een luxe, fraaie en stijlvolle bijzettafel. Uiteraard moet deze tafel idealiter bij de rest van het interieur passen.

Grote kans dat je in je vakantiehuis ook op zoek bent naar rust. Zorg daarom voor een interieur waar je volledig rustig van wordt. Dit krijg je bijvoorbeeld voor elkaar door het vakantiehuis symmetrisch in te richten. Of door voor een extreme mate van ordering te zorgen.

Aansluiten op het klimaat

Waar staat je nieuwe vakantiewoning precies? Als dit in een zonnig kuuroord is, is het verstandig om je interieur hier op aan te passen. Zorg in dat geval voor grote en lichte ruimtes, waarbij je mogelijk ook nog de tuin bij je woning kunt betrekken.

Zo is het prachtig om voor een woonkamer met openslaande deuren te kiezen. Zet de banken op de juiste plek neer en geniet vanaf je bank van een prachtig uitzicht. Mocht je in een kouder land een vakantiewoning hebben gekocht, zou je eerder voor een warme uitstraling moeten gaan. Stem dus het interieur goed af op het klimaat.

Comfort, comfort en nog eens comfort

Op welke momenten in het jaar ga je naar je vakantiewoning toe? Grote kans dat je dit doet op de momenten dat je tot rust wilt komen. Of dat je even uit de sleur van het leven wilt komen.

Mede daarom zou je vakantiehuis comfortabel ingericht moeten zijn. Kies voor comfortabele meubelen, voor accessoires die aan het comfort bijdragen en voor moderne technologieën.

In je vakantiewoning wil je idealiter niet zelf de rolgordijnen dicht moeten doen. Nee, idealiter doe je dit gewoon vanaf je smartphone. Kijk daarom ook naar alle technologische mogelijkheden om je vakantiehuis slim in te richten.

Persoonlijke voorkeur

Tot slot moet het interieur afgestemd worden op je persoonlijke voorkeur. Bedenk vooraf hoe je de tijd in je vakantiewoning door wilt brengen. Bepaal ook wat je in je ‘normale’ woning in Nederland mist. Hetgeen dat je hier mist, kun je het beste in je vakantiewoning verwerken. Je geniet daarmee des te meer van je vakantiewoning.

Houd uiteraard ook rekening met je persoonlijke situatie. Ben je bijvoorbeeld medisch behoevend of heb je (jonge) kinderen? Stem hier de inrichting van je vakantiewoning dan goed op af.