Welke zaden kopen voor de tuin van je tweede woning?

geplaatst op 19-12-2023
 Tweede woning 
alt

Zoek je een specialist waar je elk type zaadjes kunt vinden? Van allerlei soorten groentenzaad, zaadjes voor een kruidentuin, maar ook bloemenzaad? Bij de redactie van Recreatiewoning.nl kunnen we de webshop Allezadenkopen.nl dan van harte aanbevelen. Ontdek in dit artikel meer over het brede assortiment zaden dat daar beschikbaar is. Ook vind je tips over hoe je je oogst in gerechten verwerkt, bijvoorbeeld de vergeten groente pastinaak. Laat je inspireren en geniet binnenkort van je eigen groentetuin bij je recreatiewoning of kies voor potten met kruiden in de vensterbank Heerlijke verse kruiden en groenten uit eigen kweek dragen zeker bij aan je vakantiegevoel.

Waarom groenten uit eigen tuin of kas?

Niets is zo bevredigend als koken met zelfgekweekte groenten. Ze smaken vaak lekkerder dan de groenten die je in de supermarkt vindt. Bovendien zitten ze door de versheid nog boordevol vitamines en mineralen. Klaar om je eigen moestuinavontuur te starten? Ga dan eens op zoek naar groentezaden. Je bestelt ze vaak gemakkelijk online. Denk aan klassiekers als pluksla, paprika en radijsjes, waarmee je in een mum van tijd een verse salade uit eigen tuin op tafel tovert. Maar ook voor wat minder geijkte keuzes zit je goed bij deze zadenwebshop. Denk bijvoorbeeld aan zaadjes om vergeten groenten te verbouwen, zoals schorseneer en pastinaak.

Pastinaak kun je heerlijk roosteren in de oven. Snij hiervoor de pastinaak in repen en voeg rode ui, knoflook en kruiden toe. Verdeel dit mengsel over een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Laat dit bakken in de oven tot het er knapperig uitziet. Zo maak je eenvoudig een heerlijk en gezond bijgerecht.

Welke kruiden moet je in je tuin hebben?

Kruiden zijn de ultieme toevoeging aan je gerecht, hiermee kun je deze op smaak brengen en verfijnen. Pluk bijvoorbeeld peterselie uit je eigen tuin en voeg deze toe aan je groentesoep. Of maak een heerlijke verse kop kruidenthee met lavendel of citroengras. In de winkel zijn kruiden vaak erg prijzig, bovendien verliezen ze snel hun versheid. Kruiden uit je eigen tuin pluk je pas wanneer je ze gaat gebruiken, verser kan niet! Je culinaire creaties zijn zo altijd verrijkt met de smaak van verse kruiden, wat elk gerecht naar een hoger niveau tilt.

Passie voor bloemen? Begin met zaaien!

Naast dat kruiden en groenten uit je tuin heerlijk zijn, is het natuurlijk ook fijn als je buitenruimte er kleurrijk en vrolijk uitziet. Droom je van een tuin vol bloemenpracht bij je recreatiewoning? Ontdek dan de veelzijdige collectie bloemzaden die je online kunt vinden. Houd je bijvoorbeeld van de charme van duizendschoon? Dit is een echte zomerbloeier die bekend staat om zijn heerlijke geur. Liever een eenvoudigere bloem? Dan past de gerbera bij jou. Deze bloem heeft een lange steel met daarop een enkele maar prachtige bloem. Als je deze uit je tuin snijdt, zijn ze ook heel leuk om afzonderlijk in kleine vaasjes te zetten. Moeite met kiezen of liefhebber van een bontheid aan soorten en kleuren? Kies dan voor een gevarieerde mix bloemenzaden. Dit is ook een leuk cadeau voor een vriendin die verder weg woont en wel een opkikkertje kan gebruiken. Zo’n zaadzakje kan namelijk prima per briefpost verstuurd worden. Doe er een lief kaartje bij en je hebt een mooi gebaar gemaakt.

Koop al je zaden in één webshop

Of je nu op zoek bent naar groentenzaad, zaden voor kruiden of bloemenzaden, het is allemaal online te verkrijgen. Verken de websites en vind alles wat je nodig hebt om enthousiast in je moestuin aan de slag te gaan. Het leukste deel van moestuinieren is natuurlijk het oogsten. Stel je voor hoe geweldig het is om je eigen wortels uit de grond te trekken en deze vervolgens te verwerken in een heerlijk gerecht. Ontdek het brede scala aan zaden van de specialisten, wij van Recreatiewoning.nl kunnen in ieder geval niet wachten om te beginnen met zaaien van de moestuin.