Zelf een vakantiewoning huren in Italië

geplaatst op 08-07-2011
 Zomervakantie 
alt

Wellicht is Italië ook uw favoriet vakantieland. Het is een zeer divers landschap en elke regio heeft zijn geheel eigen kenerken. Voor met de auto het land verkennen is een echte aanrader voor de vakantieganger. Het heuvelachtige landschap is een genot om doorheen te rijden, en anders tuft u in landelijk Italië langs prachtige wijngaarden, schitterende meren als het Gardameer of het minder bekende maar ook prachtige Levicomeer. Neem daarbij de prachtige natuur en het heerlijke klimaat. Onderweg stoppen in een dorpje waar de tijd geen vat op lijkt te hebben gehad. Slenteren door de oude straten van één van de vele prachtige historische steden ook hier kunt genieten van de  typische Italiaanse sfeer,  leuke winkels en hoogaangeschreven gastronomie. En je verwonderen over  de vele kunstschatten dat het land te bieden heeft aan architectuur, design, mode, muziek, kunst en cultuur. Om vervolgens neer te ploffen op een terrasje genietend van een heerlijke Italiaans drankje. Even nietsdoen, alle indrukken op je laten inwerken en natuurlijk mensen kijken, onder een genot van espresso, of een heerlijke Italiaanse lunch en glas wijn! En overnachten in een heerlijk Italiaans vakantiehuis of appartement. Kijk daarom eens naar het aanbod van particuliere vakantiehuizen in dit land.
Maak kennis met Italië en haar bevolking, terwijl je verblijft in een luxe vakantievakantiewoning in Italië.

Divers aanbod van vakantiewoningen in Italië

Graag het echte Italiaanse leven ervaren, wellicht is overnachten in een agriturismo object dan wel iets voor u ! Hier ervaar je nog echt het authentieke Italiaanse platteland? Of liever slapen in een wijnhuis ? Ook die zijn voorhanden. Maar ook als u de voorkeur geeft aan een gangbaar vakantiehuis, appartement of luxe villa met uw eigen zwembad, het is allemaal te huur in Italië. Ook vakantieparken zijn in dit Zuid-Europese land een bekend fenomeen. Vooral met kinderen is dit een aanrader. De huurprijzen zijn over het algemeen redelijk te noemen. Op de website van Recreatiewoning.nl bieden we een breed huuraanbod in Italië waardoor u goed zelf de vergelijking tussen de verschillende overnachtingsmogelijkheden en woningtypen kunt maken. Zodoende zult u weloverwogen een vakantiehuis online via onze website kunnen reserveren of boeken.

Vakantie vieren in Italië dat is pas echt een feest

Vanuit je vakantiehuis kun je prachtige dagtripjes maken. In welke regio van Italië je vakantiewoning zich ook bevindt, je kunt genieten van al het moois wat het land je te bieden heeft. De prachtige landschappen, het brede kunst en cultuur aanbod, de fijne temperaturen en heerlijke buitenleven en vergeet ook niet wat dit land u op culinair gebied te bieden heeft. Elke vakantieganger vindt in Italië ongetwijfeld iets waar hij of zij zijn hart aan verpandt heeft ! Proef van het Italiaanse leven vanuit een recreatiewoning. Want hoe ervaar je het Italiaans leven en de gastvrijheid nou beter, dan tijdens een verblijf in een traditioneel vakantiehuis? Zeker als je huis, appartement een prachtige ligging heeft, omringd door olijfbomen, wijngaarden en cipressen, hoog in de bergen, met uitzicht over de glooiende heuvels of op zee! Kies je voor een agriturismo dan maak je ook kennis met de eigenaren van het vakantie optrekje. Vaak kunnen zij je allerlei leuke vakantietips aan de hand doen.  Koken kunt u natuurlijk in uw eigen huisje doen, maar leuker is het wellicht op ook regelmatig uit eten te gaan. In Italië is het natuurlijk ook erg verleidelijk om uit eten te gaan, en te proeven van al die heerlijke pasta's, antipasti, wijn… of het Italiaanse ijs. Want dat is toch het Italiaanse leven? Genieten van het landelijke leven, het fijne klimaat en niet te vergeten de culinaire geneugten. Dit alles zal uw periode in Italië tot een onvergetelijke ervaringen maken.

In welke regio van Italië zoekt u een vakantiehuis

Ons aanbod van vakantiewoningen in Italië zijn verspreid over de verschillende regio’s van het land, van de noordelijke Dolomieten tot aan het zuidelijke Sicilië. Elke Italiaanse regio heeft zijn eigen charme en aantrekkingskracht. We lichten er een paar uit: Vanuit onze vakantiewoningen in Umbrië geniet je van een kleurrijk, afwisselend landschap, met uitgestrekte, golvende groene vlakten, met olijfbomen begroeide heuvels, maar ook bergen, rivieren en meren, en bijzondere pareltjes van stadjes zoals Orvieto, Assisi of Perugia. Proeven van het Toscaanse leven doe je het best vanuit een agriturismo. en sfeervolle recreatiewoningen in Toscane. Dit kan aan de Toscaanse kust, maar ook landinwaarts is Toscane net zo mooi. Hier ontdek je de prachtige en typisch Toscaanse  landschappen en eeuwen oude stadjes waar de tijd ook nu nog stil lijkt te staan.. Italie is als vakantiebestemming ook erg bekend om zijn meren, vooral die in het noorden van het land gelegen zijn.  Het Gardameer en het  Comomeer moet u wat dat betreft ook met een bezoek vereren. Er is hier veel te doen en te zien. Houdt er rekening mee dat het bij deze meren in het hoogseizoen wel erg druk is. Een meer bezoeken waar het wat gemoedelijkere is ? Dan zijn het Idromeer en Iseomeer goede aanraders. Allemaal hebben ze hun eigen kenmerkende pluspunten. Ook hier hebben we een aantal prachtige vakantiehuizen in ons huuraanbod. Als u langs de Italiaanse meren trekt kunt u  genieten van de prachtige landschappen en panorama’s, het lekkere klimaat, de Italiaanse keuken,en de vele waterrecreatiemogelijkheden! Een vakantiehuis, appartement in een résidence, of unieke privé villa,  in de regio bij de Italiaanse Meren is daarvoor de perfecte plek.

Italië, niet alleen prachtige landschappen, ook imponerende steden

Tijdens uw verblijf in Italië kunt u eigenlijk niet vertrekken zonder één of meerdere steden te hebben aangedaan. Het is zelfs mogelijk om te overnachten in een stad. In ons huuraanbod hebben wij in als Rome, Florence of Venetië ook appartementen te huur ! Deze zogenaamde  stadsappartementen zijn door de gunstige ligging perfect om de stad te bezichtigen. Doorgaans is het appartement in een goede en buurt van de stad gelegen.
Een bezoek aan Rome staat bij bijna elke vakantieganger welke in de buurt zijn vakantie viert het verlanglijstje. Wandel op uw gemak door smalle straatjes, prachtige pleinen en eeuwenoude monumenten. Ook voor de winkelliefhebbers is deze stad een wahalla.  En neem de tijd voor een cappucino of heerlijke lunch.  Op vakantiehuis in de Toscane ? Dan is een citytrip naar Florence met zijn talrijke toeristische hoogtepunten een absolute aanrader. Ontdek ook de wereldberoemde kunstschatten van deze unieke stad. Ook in deze regio hebben we een goed aanbod van recreatiewoningen welke u kunt huren via onze website.

Het aanbod van vakantiehuizen welke u op Recreatiewoning.nl in de regio Italië kunt vinden is afkomstig van particuliere als mede zakelijke adverteerders. Denk dan aan verhuurorganisaties die advertenties hebben geplaatst op onze website. De vakantiewoningen van zakelijke partijen kunt u veelal online boeken op onze website. Met de particuliere aanbieders kunt u zelf tot overeenstemming komen voor het boeken van een vakantiehuis.
Heeft u zelf een 2e huis in Italië en wil u deze zelf verhuren of verkopen dan kan de website van Recreatiewoning.nl daar een belangrijke rol in spelen.