Zelf uw vakantiehuis huren in Spanje

geplaatst op 04-07-2011
 Zomervakantie 
alt

Waarom is Spanje zo populair als vakantieland. Dit heeft uiteraard meerdere oorzaken maar om te beginnen is het een land je zintuigen. Alleen daarom al boeken wij Nederlanders hier massaal een vakantiehuis. Natuurlijk is Spanje ook het ultieme zon, zee & strand vakantieland. Maar de vakantieganger van tegenwoordig zoekt meer, Spanje kan dit bieden het heeft een aantal prachtige regio’s welke elk hun eigen typische vakantiesfeer hebben. Een pareltje wat wij hierbij absoluut willen noemen is Andalusië. Menig vakantieganger heeft zijn hart verloren aan dit prachtige afwisselende land en een vakantiehuis huren in Spanje is dan ook een goed idee. want zowel op het gebied van klimaat als cultuur, levenswijze, bezienswaardigheden en landschappen zo veel te bieden heeft. Van een groen, heuvelachtige landschap met weilanden en rode klaprozen, tot bergen zoals de Sierra Nevada of de Pyreneeën, in de winter kunt u hier zelfs nog skiën al moet gezegd worden dat de pistes voornamelijk bevolkt worden door de Spaanse bevolking. Ook zijn er aan de kusten enkele fraaie steden te bezoeken.
Meer informatie over Spanje kunt u vinden in ons landendossier.
In de regio van de Costa Bravais dat bijvoorbeeld Barcelona en Valencia. Aan de Costa del Sol mag u niet vertrekken zonder Sevilla te hebben bezocht. In de binnenlanden van Andalusië liggen er pareltjes als Granada en Cordoba. Laat je verrassen door de indrukwekkende architectuur, musea, natuurparken, feesten, gastvrijheid en natuurlijk de Spaanse keuken! Het aanbod van vakantiehuizen is langs de Costa’s dan ook talrijk. En in de binnenlanden kunt u eventueel een prachtige finca huren. Dit zijn dikwijls schitterende opgeknapte boerderijen, welke tegenwoordig als vakantiehuis dienst doen. Veelal heeft u ook nog de beschikking over een eigen privé zwembad.

Op vakantie aan de Spaanse kust

Op onze website vindt u een breed aanbod van vakantiewoningen welke zijn gelegen aan de Spaanse kust. Het gaat hier vooral om de Costa Brava, Costa Blanca en Costa del Sol. Het huizenaanbod bestaat hier o.a. appartementen, chalets, villa’s en vakantiehuizen. Vanuit uw vakantiehuis kunt u prima uitstapjes maken in de desbetreffende regio. Elke Costa heeft toch weer zijn eigen vibe. Dit komt mede doordat elke Spaanse regio weer zijn eigen cultuur en gebruiken heeft. Ook op culinair gebeid zijn er lekkere streekgerechten te vinden welke alleen nog maar verder bij dragen aan het vakantiegevoel. Voor een strandvakantie zijn met name de Costa Blanca en de Costa del Sol goede plekken om uw vakantie door te brengen. De term zon, zee en strand gaat hier helemaal op voor de strandaanbidder.
Als u golfliefhebber bent dan raden wij u toch echt de Costa del Sol aan. De bijnaam voor deze regio is “Costa del Golf” dat dekt de lading voor de golfliefhebber dan ook helemaal. Diverse prachtige golfbanen zijn hier langs de kust te vinden.

Een vakantiewoning in het binnenland van Zuid-Spanje

In het binnenland van Andalusië heb je prachtige autoroutes die je al slingerend doorde heuvels van Zuid-Spanje leiden. Op amper een uur rijden van de kustlijn van de Costa del Sol  rijdt u met uw huurauto door prachtige witte dorpjes, ervaar hier hoe de tijd stil lijkt te staan.  En geef ook aandacht aan de prachtige oude bouwwerken in typisch Moorse bouwstijl, maak kennis met de lokale mensen maar ook met  hun eigen tradities en dorpsfeesten, en ga eens uit eten in een dorpsrestaurant, proef hier vooral de lokale gerechten en nuttig bij voorkeur een lokaal wijntje of heerlijk fris biertje van de regionale bierbrouwer En vergeet niet de typische  steden zoals Sevilla,  Cordoba en Granada met zijn prachtige Alhambra aan te bezoeken. In deze steden vindt u nog veel Moorse invloeden, deze drukken nog steeds nadrukkelijk hun stempel op deze plaatsen.  Kortom, voor elk wat wils in het binnenland van Spanje.
Als u een vakantiehuis heeft geboekt in dit deel van Spanje zult u zich niet te hoeven vervelen.

liever op een Spaans eiland uw vakantie doorbrengen

Recreatiewoning.nl heeft een aanbod van vakantiehuizen op o.a. Mallorca. Denk dan eens aan villa’s met eigen zwembad, landhuizen in het binnenland, en leuke appartementencomplexen aan de kust van dit Spaanse eiland.
Op Mallorca heb je ook een prachtige cultuur een aangenaam klimaat en een perfecte infrastructuur. Ook is dit eiland goed te bereiken per vliegtuig. In amper twee uurtjes vliegt u al op Mallorca of één van de zustereilanden Menorca en Ibiza.
Ook op de Canarische eilanden zijn we voorzien van een aanbod van vakantiewoningen. Vooral op Tenerife en Gran Canaria is het aanbod breed. Zowel een vrijstaande recreatiewoning als mede een appartement het is allebei te boeken via onze website.
De Canarische eilanden liggen ter hoogte van het Afrikaanse continent dus over het klimaat hoeft u zich geen zorgen te maken.


Zelf een vakantiehuis huren in het binnenland van Andalusië

De meeste mensen die een vakantiewoning willen huren in Spanje denken vaak aan een dorpje of stad aan de Spaanse kust. Maar hebt u wel eens aan Zuid-Spanje gedacht maar dan aan het binnenland van Andalusië. Tijdens uw vakantie in deze prachtige regio kunt u genieten van een afwisselend landschap welke o.a. bestaat uit valleien, olijfboomgaarden, woeste sierra's, woestijnlandschap en grote vlaktes, met de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada als indrukwekkend contrast. Door hier uw vakantieperiode door te brengen kunt u zich richten op een mengelmoes Spaanse cultuur, historie en een erg diverse natuur. Of u nu van rust houdt of liever tijdens uw vakantie actief bezig bent. Dit deel van Spanje kan u beide bieden. En met een goed uur rijden bent u al weer aan de zuid Spaanse zandstranden. Als u een fervent winterersporter bent kunt u de latten eens aantrekken om op de skipiste  de Sierra Nevada af te dalen. U treft hier de hoogste bergtoppen van geheel Spanje.
Bent u een cultuurliefhebber, sla dan een bezoek aan de steden Sevilla, Granada en Córdoba zeker niet over! De tijd van de Moorse bezetting leeft hier nog steeds voort. U treft hier veel invloeden aan uit lang vervlogen tijden. Een absolute topper is het wereldberoemde Alhambra in Granada, boek van te voren uw ticket anders is de kans groot dat u niet naar binnen komt. Maar ookMezquita in Córdoba moet u gewoonweg bekijken. Alletwee deze museums staan dan ook op de  Unescolijst van werelderfgoed. Het is ook een goed idee om vanuit uw vakantiehuis eens een Nationaal park aan te doen. Andalusië herbergt er twee. Doñana, dit park ligt a/d Costa de la Luz en de al eerder genoemde Sierra Nevada. Daarnaast zijn er nog wel meer wat minder bekende natuurparken in Zuid-Spanje zowel in het binnenland als in de kustgebieden. Bezoek één van deze parken vanuit uw vakantiewoning.
Voor sportieve activiteiten kunt u uiteraard ook in Andalusië terecht. Denk dan eens aan het maken van prachtige wandelingen en fietstochten. Voor mountainbikers kunnen hier helemaal los gaan. Gaat u voor een adrenalinerush dan is het beklimmen van een berg een optie of rafen op de rivier Guadalquivir,  paardrijden door de gebergen kan ook erg leuk zijn. Voor een rondje golf kunt u beter naar de kust uitwijken, vooral aan de Costa del Sol liggen enkele prachtige golfbanen. Wij hebben ook een leuk huuraanbod van diverse vakantiehuizen  en appartementen al dan niet gelegen in een vakantiepark in de binnenlanden van Andalusië.
Huren van een recreatiewoning kunt u rechtstreeks op onze website.

Op vakantie a/d Costa Blanca bij voorkeur in een fijne vakantiewoning

Een perfecte regio om in het voorjaar, hoogseizoen of najaar te verblijven is de bekende spaanse vakantie regio de Costa Blanca. Het huren van een vakantiehuis is goed betaalbaar en het aanbod van vakantiehuizen aan dit deel van de Spaanse kust is groot genoeg om de recreatiewoning van uw dromen online bij Recreatiewoning.nl te boeken. Heerlijk genieten van zon, zee, strand en het perfecte zeeklimaat? Uw vakantiewoning aan de Spaanse Costa Blanca, dat is op zeker een voltreffer. U zult een perfecte vakantie tegemoet gaan ! De Costa Blanca staat bekend om zijn schitterende zandstranden.  Uitgestrekte stranden zijn hier dan ook meer dan voldoende te vinden voor de zonaanbidder.  Vanuit uw vakantiehuisje, finca, chalet of appartement kunt u de verschillende kustplaasten en het bijbehorende nachtleven ontdekken.
Doet u het liever iets rustig aan, ga dan eens van de gebaande paden af en ontdek de binnenlanden  Hier vindt u de nog het authentieke leven wars van het toerisme. U kunt met uw huurauto leuke tochten maken en zo rijdt u door heuvels met diverse soorten begroeing, sinaasappel-en citroenboomgaarden en kleine dorpjes waar het dagelijkse leven zijn gang gaat.
Vanuit uw vakantiehuis al dan niet op een vakantiepark kunt u ook de actieve vakantieganger uithangen. Wandelen en fietsen is goed mogelijk maar vooral de watersporter zal zich niet snel vervelen a/d Costa Blanca. Windsurfen, jetskiën, waterskiën of scubaduiken het is er allemaal perfect te doen.
Voor de ware golfliefhebbers is de Costa Blanca ook een waar Elderado, tijdens alle vier seizoenen kunt u werken aan uw golfhandicap. Er zijn een aantal goed toegankelijke golfresorts die in dit deel van Spanje zijn gevestigd. Vanuit uw vakantiehuisje kunt u binnen een half uur op zker op de golfbaan staan tijdens uw vakantie. Wij bieden dan ook een groot aantal vakantiewoningen aan die dichtbij of zelfs aan de golfbaan liggen. Voor meer informatie over deze vakantiehuizen kunt u een kijkje nemen op onze website onder het Spaans recreatie aanbod.

Een vakantiehuis huren aan de Costa Brava

Uw vakantie doorbrengen aan de Spaanse Costa Brava, waarom niet. Hier een leuk vakantiehuis huren zult geen spijt van krijgen. Er is meer dan voldoende te beleven voor de vakantieganger en u kunt er een autovakantie van maken maar ook per vliegtuig is deze regio goede te bereiken. Costa Brava staat voor woeste kustlijn en deze naam doet absoluut zijn eer aan, grillige rotsformaties met hiertussen in schilderachtige baaien en hier en daar een fraai zandstrand, maar ook gezellige vissersdorpjes en niet te vergeten de grote en bekende badplaatsen zoals Lloret de Mar, waar vooral de jeugd haar vakantie doorbrengt, vaak in een vakantieappartement en niet te vergeten Blanes. In de regio Costa Brava kunt u zelf een keuze maken voor vakantiewoningen aan zee of wat verder in het binnenland te huren.
Als u kiest voor een vakantiehuis direct aan zee, dan bevindt u zich midden in het toeristische gedeelte van de Costa Brava. Vanuit één van onze vakantiehuizen aan de Costa Brava kunt u tijdens uw vakantie een bezoek brengen aan het visserdorpje El Port de la Selva, hier krijgte u meer gevoel voor de echte regio en hoe de mensen uit dit gedeelte van Spanje leven. Natuur, cultuur en gastronomie ontdekken vanuit uw vakantiewoning is ook mogelijk. Trek er eens met uw auto (of huurauto) op uit. Spanje is bij uitstek een land waar u als toerist zelf leuke ritjes en excursies kunt maken. Dit zal het vakantiegevoel alleen nog maar bevorderen.
Vanuit uw vakantiehuis aan de Costa Brava kunt u bijvoorbeeld een leuke dagtrip maken naar de prachtige stad Barcelona. Als één dag te weinig is voor u, kunt u ook een appartement huren via onze website.  Als u meer een natuurliefhebber bent dan is het Nationaal park van Montseny waarschijnlijk een goede optie voor u.. Vanuit uw recreatiewoning in de Costa Brava kunt u een redelijk groot achterland tijdens uw vakantie bestrijken..
Ook Girona is een leuke plaatst om te bezoeken. Het heeft nog een prachtige stadsmuur en ook het oude centrum is zeker een bezoekje waard, hier kunt u echt de toerist gaan uithangen. Als kunstliefhebber kunt u de Costa Brava in Spanje niet verlaten voordat u tijdens uw vakantie  het Casa Museu Salvador Dalí, in de plaats Figueras heeft bezocht. Hier krijgt u een goede indruk van het leven van deze veelzijdige kunstenaar. Als u een wijnliefhebber bent dan kunt u niet vertrekken zonder bezoekje te brengen aan de wijnstreek in deze regio: Alella, hier zijn diverse wijnboerderijen die de typische Spaanse wijnen produceren. U kunt hier proeven en desgewenst kopen. Als u een wijn tegenkomt die u bevalt, koop dan ook één of meerdere flessen wijn mee naar uw vakantiewoning, tegen de avond kunt u zo nu en dan heerlijk een fles lostrekken op het terras van uw vakantiehuisje. Wie als vakantieganger eenmaal zijn vakantie heeft doorgebracht aan de Costa Brava zal merken dat hij vaker naar dit deel van Spanje zou willen afreizen.

Het aanbod van Recreatiewoning.nl in Spanje is niet alleen afkomstig van verhuurorganisaties, ook particulieren bieden hun vakantiehuis aan op onze website.